Crêps med champinjonstuvning

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Gärna en skvätt vitt vin i också.

Ingredienser

Tillagning

Värm ugnen till 250° (grillfunktion).

Grädda pannkakorna enligt receptet.

Skala och hacka löken till stuvningen.
Skär champinjonerna i klyftor. Fräs lök och svamp i smör så att de blir glansigt.
Pudra över mjölet och tillsätt grädde och mjölk.
Låt koka i minst 5 min under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg en klink stuvning på varje crêpe.
Vik in kortsidorna och rulla ihop dem.
Lägg crêpsen i en smord ugnsform och strö över osten.

Gratinera i övre delen av ugnen i 10-15 min.
Servera med grönsallad.

Variation:
räkstuvning
Skala och hacka 200 g räkor grovt.
Skala och finhacka 1 liten gul lök.
Fräs den mjuk i 2 msk smör i en kastrull.
Pudra över 1 msk vetemjöl, rör om och späd med I dl grädde och I dl mjölk till en slät smet.
Låt koka på svag värme i ca. 5 min under omrörning.
Smaka av med salt, cayennepeppar och citronsaft.
Rör ner räkor. och 0.5 dl hackad dill.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.