Amerikanska kanelbullar med cream cheese glasyr

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och 1 tsk socker.
Låt stå ca. 5 min.

Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt.
Häll i det i degspadet.
Tillsätt salt, socker och så mycket av vetemjölet att du får en smidig deg som släpper degbunkens kanter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den några minuter.
Lägg tillbaks i bunken, täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca. 1 tim.

Gör under tiden fyllningen och den knäckiga underdelen.

Till fyllningen:
Rör ihop alla ingredienserna till en smidig kräm.

Till den knäckiga underdelen:
Smält smöret och rör ner farinsocker.
Bred sedan ut det i en långpanna.

Baka ut bullarna som vanliga kanelbullar och lägg i långpannan, ganska tätt (De kommer inte att ta upp hela långpannan.)
Låt dem jäsa.

Grädda i 250 grader i 8-10 min.

Låt dem kallna under en brödduk.

Gör under tiden glasyren:
Blanda cream cheese och socker smidigt.
Rör ner florsocker, och vaniljsocker.
Bred ut rikligt över de kalla bullarna.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.