Kroppkakor med smält smör och rårörda lingon

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Skala potatisen och koka dem i saltat vatten.

Stek fläsket gyllenbrunt.
När det börjar bli färdigt tillsätts löken och får steka med de sista minuter.
Tillsätt kryddpeppar samt salt och peppar, häll upp på en tallrik och låt svalna.

Ta en stor kastrull med rikligt saltat vatten och låt koka upp.

Kroppkakorna:
Blanda alla ingredienser till en deg, men knåda inte.
Ta deg något mindre än en tennisboll, rulla till en boll och gör ett hål 3 fingrar bred i din handflata.
Tryck i kött i hålet och förslut med deg så att köttet inte syns.

Lägg efterhand kroppkakorna i det kokande vattnet, och låt det sjuda tills de flyter upp till ytan.

Servera med rårörda lingon och lite smält smör.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.