Coeur de filet provencale

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och skär potatisen i mycket tunna skivor.
Skölj av den i kallt vatten och torka av den på en handduk.
Smörj ett stort ugnssäkert fat med hälften av smöret.
Bred ut potatisskivorna och salta.
Stek potatisen i mitten av ugnen i 225° i ca. 40 min.
Täck den med folie under de första 15 min.
Klicka sedan ut resten av smöret och stek färdigt utan folie.

Bryn under tiden köttet i en stekpanna.
Efterstek filén i 10?15 min på svag värme under lock.
Den ska vara röd i mitten.
Låt filén vila i 5 min innan den skärs upp i centimetertjocka skivor.
Lägg dem i en rad ovanpå potatisen.

Rör ihop smöret med den pressade vitlöken och finhackade persiljan.
Bred ut det över köttet.
Hit kan rätten förberedas i förväg.

Sätt in fatet i ugnen i 250° i ca. 5 min eller tills allt blivit genomvarmt och smöret smält.
Garnera med persilja och servera genast tillsammans med en sallad.

Till servering och garnering:
Grönsallad eller tomatsallad
Persilja

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.