Lax och räktårta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Perfekt bland de kalla fiskrätterna på julbordet!

Ingredienser

Tillagning

Mixa brödet i en matberedare
Smält smör och häll smöret på brödsmulorna och blanda ihop.
Tryck ut brödet i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm.
Ställ i kylen.
Lägg geletinbladen i kallt vatten i 5 minuter
Finhacka laxen
Finhacka räkorna
Blanda Kesella och creme fraiché, lax, räkor och gräslök i en skål.
Krama ur allt vatten från gelatinet.
Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme.
Rör ned gelatinet i creme fraiche och kesellablandningen.
Häll smeten in formen och låt stelna i kylen minst fyra timmar (gör den gärna kvällen innan julafton).
Skär upp och garnera med löjrom/kaviar och någon kryddig blomma.

Du gillar kanske också