Varm getost med färska fikon.

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Servera den oftast med nyrostat bröd.

Ingredienser

Tillagning

Fikonen:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela fikonen i halvor och skär bort den yttersta rundningen på varje halva, så att fikonen ligger stadigt.
Smält sockret i en stekpanna.
Lägg fikonen i det smälta sockret och häll på balsamvinäger och rödvin.
Lägg i rosmarinkvisten.
Vänd fikonen i såsen och låt det hela småputtra några minuter.

Getosten:
Lägg getostskivorna på ett ugnssäkert fat och baka dem 4-5 min i ugnen.
Lägg fikonen på den varma getosten och ringla till sist lite sås över.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.