Anklår, långkokta i kryddor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 240 min

Ingredienser

Tillagning

Salta anklåren med grovt havssalt och ställ i kylen i 1.2 tim.
Ta ur och skrapa bort saltet med en kniv.

Bryn låren i ankfett, eller smör och lägg i en stekgryta.
Stek strimlad lök och några hela vitlöksklyftor i samma ankfett och lägg i grytan.
Tillsätt kryddor, vin och buljong och koka upp.
Ställ grytan med lock i ugnen på 150 grader i 2 tim.

Ta ut grytan och lägg låren i en ugnsfast form.
Ös låren med steksky och lite honung och grilla under grillelementet i ugnen tills de fått fin färg och knaprigt skinn.

Smaka av stekskyn och sila eventuellt bort lite av fettet.
Spar det för senare användning.

Servera med haricots verts, ett gott potatismos, confiterade körsbärstomater och den välkokta lökskyn.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.