Granita på hallon och mango

  • Portioner:
  • Cirka tid: 150 min

Ingredienser

Tillagning

Börja med att skala och dela de mogna mangofrukterna och bananen i tärningar.

Lägg vatten, apelsinjuice, honung och vaniljextrakt i en medelstor kastrull och koka upp på hög värme.
Tillsätt mango och banan och koka tills mangon är mjuk och all vätska har absorberats, ca. 10 min.
Ställ åt sidan och låt svalna.

Lägg blandningen i en mixer och mixa den tills att den har blivit slät.
Lägg i hallonen för hand.
Lägg blandningen i en ugnsfast form och lägg i frysen tills den har blivit fast, minst 2 tim.
Skopa ur pannan med en glassskopa eller en sked och servera genast.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.