Småfranska

  • Portioner:
  • Cirka tid: 360 min

Ingredienser

Tillagning

Ca. 20 st.

Häll vattnet i en degbunke.
Smula i jästen och rör tills den är löst.
Tillsätt saltet och mjölet, men spara lite till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt; för hand i 10 min, och i maskin 5-8 min.

Täck degbunken med plastfolie.
Låt degen jäsa 4-5 tim, i rumstemp.

Lossa degen från bunkens sidor med en degskrapa.
Häll upp degen på lätt mjölat bakbord.
Platta snabbt till den så att den bildar en fyrkantig platta, ca. 24x30 cm.
Skär den med vass kniv i jämnstora bitar.
Lägg dem försiktigt på smord plåt.
Forma dem till runda bullar.
Dofta över lite mjöl.
Låt dem jäsa utan bakduk ca. 30 min.
Pensla dem.

Grädda bullarna på högsta värme - 300 grader - i 10-12 min.
Låt bullarna kallna utan duk.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.