Örtspäckad vildsvinsstek med senapssky och saltrostad potatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Snitta fransyskan/bogbladssteken på mitten nästan helt igenom, salta och peppra sidorna och strö över örter och vitlök. Bind ihop köttet med bindgarn.
Lägg steken i en långpanna och stick i en stektermometer.
Tillaga steken i 175 grader i ca 1?2 timmar tills innertemperaturen visar 65?68 grader.

Lyft upp steken och låt den vila på ett fat i ca. 20?30 min.
Häll 2 dl vatten i långpannan med skyn från steken, blanda och häll över i en kastrull tillsammans med 2 dl rödvin och 2 msk senap.

Koka ihop och skumma såsen under tiden.
Smaka av med salt och peppar.
Red av skyn med majzena till simmig konsistens.

Rosta potatisen hel med salt, olja och timjankvistarna i ugnen på 180 grader i 30?40 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.