Boeuf Bourguignonne - fransk köttgryta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Skär köttet i 3x3 cm stora bitar.
Strimla baconet.
Skala och skär morötterna i stora bitar.
Hacka löken.

Stek baconet och lägg över in en gryta.
Bryn köttet i baconfettet (ta inte för mycket kött åt gången) och flytta över det till grytan.
Låt även grönsakerna fräsa en stund i fettet.

Koka ur stekpannan med vatten och häll det i grytan. Häll i vinet.
Krydda med salt, peppar och örtkryddor, lagerblad, vitlök och apelsinskal.
Lägg i buljongtärningen och tomatpuré.

Koka grytan sakta under lock tills köttet är mört, ca 1½ tim eller 45 min med tryckkokare.
Skär champinjonerna i stora bitar och låt dem koka med de sista 10 min och red grytan med mjöl + vatten.
Strö över hackad persilja.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.