Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Hetta upp 1 msk av oljan (för 10 portioner) i en stekpanna, lägg i senapsfröna och täck med lock tills de börjar poppa.

Tillsätt hälften av vinägern och låt koka ca. 1 min under lock på svag värme.
Låt svalna.

Blanda majonnäs, resterande vinäger, rosmarin, persilja och senapsfräset.
Förvara övertäckt i kylen.
Hit kan förberedas 1 dag i förväg.

2?6 timmar före servering:
Sätt ugnen på 225°C.

Dela eventuellt potatisarna om de är stora.
Lägg på en plåt och blanda runt med resten av oljan, salt och peppar.

Ställ in i mitten av ugnen ca. 20 min, tills potatisen är mjuk.
Låt svalna.

Strimla baconet och knaperstek i en het stekpanna.
Låt rinna av på hushållspapper.
Skär tomaterna i halvor.

30 min före servering:
Blanda potatis och bacon med majonnäs, tomater och rödlök.
Garnera med persilja.
Bjud gärna potatissalladen med skivad rostbiff.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.