Hetta upp 1 msk av oljan (för 10 portioner) i en stekpanna, lägg i senapsfröna och täck med lock tills de börjar poppa.
Tillsätt hälften av vinägern och låt koka ca. 1 min under lock på svag värme. Låt svalna.
Blanda majonnäs, resterande vinäger, rosmarin, persilja och senapsfräset. Förvara övertäckt i kylen. Hit kan förberedas 1 dag i förväg.
2?6 timmar före servering: Sätt ugnen på 225°C.
Dela eventuellt potatisarna om de är stora. Lägg på en plåt och blanda runt med resten av oljan, salt och peppar.
Ställ in i mitten av ugnen ca. 20 min, tills potatisen är mjuk. Låt svalna.
Strimla baconet och knaperstek i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär tomaterna i halvor.
30 min före servering: Blanda potatis och bacon med majonnäs, tomater och rödlök. Garnera med persilja. Bjud gärna potatissalladen med skivad rostbiff.