Briocher

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Ca. 25 st

Lös upp jästen i det ljumma vattnet.
Tillsätt mjölet och saltet.
Arbeta degen och låt den jäsa till dubbel storlek.

Rör smöret med sockret.
Vispa äggen.
Arbeta in detta i degen och tillsätt mera mjöl.

Ta upp degen på bakbordet och arbeta tills den blir smidig.
Trilla ut degen i långa längder,
Ta undan lite av degen.

Forma 25 runda bullar, lägg dem på plåt eller helst i bakelseformar av aluminiumfolie.
Gör en fördjupning och lägg en degkula i var och en.

Låt bullarna jäsa.
Pensla dem väl med uppvispat ägg.

Grädda i ugn på 250 grader ca. 10 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.