Kokt kalv i dillsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Ansa och skär ner morötter, lök samt palsternacka i sockerbitsstora bitar.
Skär köttet i mindre grytbitar, lägg i en rymlig kastrull och häll på kallt vatten med 1 msk salt.
Blanchera köttet genom att koka upp och skölj det sedan under rinnande kallt vatten.

Gör rent kastrullen och lägg tillbaka köttet, häll på vatten samt grönsakerna, kryddorna och buljongtärningarna.
Ställ tillbaka på spisen och låt småkoka under lock i ca. 1 tim tills köttet är mört.
Låt köttet och grönsakerna svalna i buljongen, låt gärna stå i kyl över natten.
Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull.
Späd med ca. 5 dl buljong samt grädden, koka såsen i några minuter.
Smaksätt med ättika, socker, salt och vitpeppar.
Lägg ner köttet och grönsakerna i såsen och koka upp.
Lägg i hackad färsk dill.
Servera rykande varmt ur en skål med kokt potatis till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.