Ginger flapjacks

  • Portioner:
  • Cirka tid: 59 min

Ingredienser

Tillagning

Ca. 50 bitar

Sätt ugnen på 225 grader.

Botten:
Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diam.

Smält smör, socker och sirap i en kastrull.
Blanda ner havregryn och kokos.
Häll upp degen i formen och tryck ut den jämnt.
Grädda mitt i ugnen 12-15 min.

Låt kakan svalna ca. 20 min innan glasyren hälls på.
Gör glasyren under tiden.

Glasyr:
Smält smör, florsocker, sirap och ingefära i en kastrull och värm försiktigt under omrörning.
Låt glasyren svalna lite innan den hälls över kakan.

Garnering:
Rosta kokosen i en torr och het stekpanna.

Häll glasyren över kakan och strö på kokosen.
Låt den kallna i formen.

Skär kakan i bitar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.