Lyxig plommonkräm med vanilj, kanel och Madeira

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Lägg plommon, vatten, socker, kanelstänger och en snittad och urskrapad vaniljstång i en kastrull.
Koka upp och låt småsjuda ca. 5 min.
Ta kastrullen från plattan.

Vispa ut potatismjölet i vattnet, och häll ned i krämen i en fin stråle.

Ställ tillbaka på plattan och låt krämen få ett hastigt uppkok.
Ta från plattan genast när det börjar bubbla.

Rör ev ned madeiran och låt krämen svalna.

Servera som efterrätt med lite grädde eller gräddmjölk, eller en klick lösvispad grädde.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.