Citronpannacotta med lakritsspegel

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Nyår.

Ingredienser

Tillagning

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Blanda grädde och färskost i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt blandningen sjuda i ett par minuter, rör om då och få.
Ta bort kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i gräddblandningen.
Blanda till sist ner zest och saft.

Häll blandningen i glas och låt stå i kylslår i minst 4 tim.

Gör under tiden lakritsspegeln.

Koka upp grädden, sänk värmen och smält lakritskonfekten på mycket svag värme under ständig omrörning.
Det kan bli små bitar kvar.

Sila lakritsmassan och låt svalna lite innan den fördelas över citronpannacottan.
När den kallnat ska den vara som en tjock kräm.
Häll den sedan över pannacottan.

Låt stå i kylen ytterligare 1 tim.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.