Citrontarteletter

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Häll mjölet, sockret och saltet i en skål.
Skär matfettet i små bitar och blanda i mjölblandningen.
Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg.
Stoppa degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp i en halvtimme.
Tryck ut degen tunt i 6-8 smorda tartelettformar.
Nagga med en gaffel.
Ställ formarna i kylskåp i 30 min innan de gräddas mitt i ugnen i 200 °C (varmluft 175 °C) i ca. 15 min.

Tvätta citronerna noga.
Riv skalet och pressa ur saften.
Späd saften med vatten så att det totalt blir 3 1/2 dl.
Blanda 3 dl citronsaft samt ?skal med socker och matfett i en kastrull och sjud under omrörning tills sockret löst sig.
Rör ut potatismjölet i resten av citronsaften och rör ner i kastrullen och låt koka upp.
Dela äggen i gulor och vitor och spara vitorna till t ex maränger.
Ta ett par matskedar av den varma krämen och lägg i skålen med gulorna och blanda samman.
Sila därefter ner blandningen i citronkrämen i kastrullen och blanda väl.
Fördela krämen i de förgräddade formarna och ställ i kylskåp i 30 min.
Dofta över florsocker vid serveringen.
Garnera om så önskas med något godis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.