Grillad laxbit med vitlökssmul och tomatspenat

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Behåll gärna skinnet på när du grillar fisk så trillar inte köttet sönder så lätt.

Ingredienser

Tillagning

Salta och peppra laxen.

Gnugga brödskivan med en delad vitlöksklyfta och droppa över olivoljan.

Strimla basilikan.
Vänd ner den, värm på spenaten och smaka av med salt och peppar när det är dags att äta.

Grilla brödskivan på hög värme tills den fått fin färg.
Se upp, det kan gå fort.
Hacka sönder till ett grovt smul.

Grilla laxen med skinnet nedåt i ca. 15 min över direkt värme.
Ha på ett lock, annars får du grilla ytterligare 5 min.

Plocka loss bitar av laxen från skinnet, lägg upp på tallrikar, strö över brödsmulet och servera med tomatspenaten.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.