Kycklingsoppa med rotsaker

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och skär grönsakerna i mindre bitar.
Fräs med smör i kastrull.
Bitarna ska inte få färg utan bara mjukas upp.
Löken ska bli "klar" i färgen.

Tillsätt vatten, fond och lagerblad.
Sjud soppgrunden i 20 min.

Lägg kycklingköttet i en ugnsfast form, ringla över olivolja, salta och peppra lätt.
Stek köttet i ugnen på 175 grader i 10 min.
Se till att det blir helt genomstekt.
Skär det sedan i mindre bitar.

Smaksätt soppan med grädde, vinäger och dragon.
Låt soppan sjuda några minuter innan den smakas av med salt och peppar.
Fördela soppan i djupa tallrikar och avsluta med kycklingbitar.
Garnera gärna med persilja och bjud på ett gott bröd till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.