Vinbärssaft i Saft-Maja 01

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Skölj och låt bären med stjälkar rinna av.
Koka upp vattnet i Saft-Majas vattenkittel.
Varva bär och socker i bärkorgen.
Placera saftkittel (med påmonterad gummislang o klämma) och bärkorg på kitteln med kokande vatten.
Låt koka i ca. 60 min.
Kolla om kokande vatten behöver tillsättas om det dunstat.
När saftningen är klar ta kittlarna från spisen.
Ta bort bärkitteln.
Blanda konserveringsmedlet i lite av saften.
Rör sedan ner det i resten av saften.

Tappa upp till halsen (så att skummet rinner ut) på väl rengjorda o varma flaskor.
Sätt på korken.

TIPS: Ställ en bunke på en stol nedanför och ställ flaskan däri vid itappningen.

OBS! Saft o flaskor är heta, så använd grytlappar e.dyl. vid tappningen!

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.