Hemmagjorda vetebullar med smör och socker

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Smält smöret och blanda i mjölken.
Värm till 37 grader.
Rör ner jäst och salt.
Tillsätt socker och mjöl blandat.
Tillsätt så mycket mjöl att degen släpper från kanterna.
Arbeta degen så lite som möjligt.
Låt jäsa i 30 min.

Häll ut degen på bakbordet och kavla ut den till en rektangel.
Bred mjukt smör på degplattan och strö över socker och lite vaniljsocker.
Vik i tre delar och skär 3 cm breda remsor av degen.
Dela varje på mitten.
Dra isär och sno ändarna åt var sitt håll.
Knyt ihop till en bulle,
Låt jäsa 30 min.

Grädda i ca. 6 min i 250 grader.
Bullarna ska vara ljusgula när de är färdiggräddade.
Smält lite smör och pensla de varma bullarna med.
Doppa sedan i strösocker.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.