Grillad röding med örthollandaisesås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Örthollandaise:
Lägg smöret i en kastrull (ej av aluminium).
Tillsätt äggulor och grädde.
Sätt i ett sjudande vattenbad och vispa tills såsen tjocknar.
Häll i citronsaften, salta och peppra.
Hacka oreganon och blanda i den och lökblasten.

Röding:
Skär upp buken, ta ur fisken.
Skölj noga i vatten.
Pensla med olivolja, salta och peppra väl, även inuti.
Dela citronen och gnid in fisken.
Fyll buken med dillen.

Lägg rödingarna på uppvärmt grillgaller.
Grilla på båda sidor i ca. 10 min eller tills köttet släpper från benen.
Vänd bara en gång.
Servera med nykokt färskpotatis och örthollandaise.
Kokta sockerärter och grillad lök är gott till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.