Stekta äppelringar med varma havresmulor, kanelglass och honung

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Kanelglass:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca. 5 min.
Krossa kanel-stängerna, Koka upp mjölk, grädde och kanel.
Vispa äggulor och socker luftigt. Häll kanelmjäLken över äggvispet och blanda väl.

Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och sjud under vispning till 85°.
Ta kastrullen från värmen.
Ta upp och blanda i gelatinet.
Sila glassmeten och låt den kallna.
Frys glassen i glassmaskin.

Havresmulor Sätt ugnen på 200°.
Blanda ingredienserna till havresmulorna.
Smula degen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills smulorna fått fin färg, ca. 12 min, låt kallna.

Kärna ur äpplena och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor.
Strö över sockret.
Stek äppelskivorna i smör tills de får fin färg.
Fördela dem på tallrikar.
Lägg på smulorna och glassen.
Ringla över honung och servera.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.