Apelsindoftande chokladsorbet med ljuvlig fruktsallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Mixa eller riv chokladen fint.
Häll vatten i en kastrull och tillsätt sockret.
Rör om på medelstark värme tills sockret löser sig.
Koka upp och koka utan att röra i kastrullen i 2 min.

Skölj och tvätta apelsinen noga.
Riv skalet men låt inte det vita komma med.

Tag kastrullen från plattan och häll sockerlagen över den finfördelade chokladen, tillsammans med apelsinskalet.
Mixa chokladen och apelsinskalet tillsammans med sockerlagen i 2 min tills all choklad har smält och smeten är slät.

Häll smeten i en frystålig behållare och låt kallna.
Frys den kalla smeten i 1 tim.

Ta fram den halvfrusna smeten och mixa den igen.
Frys smeten i minst 2 tim eller tills den har stelnat helt.

Skala apelsinerna med kniv så att det vita avlägsnas.
Skär ut filéerna och hacka dem i bitar.
Hacka sharonfrukt.
Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna utan att få med de vita väggarna.
Blanda frukten.

Ta fram chokladsorben några minuter före servering och låt den mjukna något, servera tillsammans med fruktsalladen.

Tips:
Chokladsorben kan göras utan apelsinskal och med mörkare eller ljusare choklad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.