Lamm och rödvin

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och hacka den gula löken.
Skär persiljestjälkarna i bitar.
Repa bladen från rosmarinen och hacka grovt.
Fräs allt med smör i en kastrull.
Slå på rödvin och vatten.
Tillsätt kalvfond och lagerblad.
Låt koka upp och sjud såsgrunden i 10 min.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare 5 min.
Tillsätt soja, smaka av med socker, salt och peppar och sila såsen.

Putsa köttet.
Salta, peppra och bryn det runt om i lika delar smör och rapsolja.
Sänk värmen och efterstek köttet under lock i 7-8 min.
Ta upp köttet och låt det vila i 8?10 min innan det skivas upp.

Kokt färskpotatis vänds i hett smör i en kastrull och saltas lätt.
Lättkokta bukettgrönsaker bjuds till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.