Rödspätta Grenoble

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Skär bort huvudet på rödspättorna och rensa bort inälvorna.
Klipp bort fenorna runt om.
Skölj fisken och torka bort slemmet.

Vänd rödspättorna i en blandning av mjöl, ströbröd, salt och peppar.

Hetta upp rejält med smör i en stor stekpanna och stek rödspättorna 4-6 min på varje sida (först med ovansidan ner) på medelvärrne.
Ta upp dem och håll dem varma i ugnen på 100° i långpanna.

Torka ur stekpannan och hetta upp smöret. Lägg i rödbetstärningarns och kaprisen och bryn dem några minuter.
Tillsätt hackad dill på slutet.

Lägg fisken på varma tallrikar och häll över rödbetsblandnngen.
Servera med kokt potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.