Sötsur fläskfilé med ris

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

En retro-klassiker...

Ingredienser

Tillagning

1. Putsa och strimla köttet.

2. Skala och skär löken i tunna strimlor. Kärna ur och finhacka den spanska pepparen. Skala och riv vitlök och ingefära. Hacka ananasen. Kärna ur och strimla paprika och sockerärterna.

3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

4. Salta, peppra och bryn köttet i hälften av oljan i en stor stekpanna. Lägg åt sidan.

5. Fräs lök, spansk peppar, vitlök, ingefära och paprika i resten av oljan i stekpannan. Vänd ner köttet.

6. Blanda vatten, tomatpuré, socker, vinäger, ananasspad och majsstärkelse. Häll det över köttet och låt puttra ihop ca 3 minuter. Vänd ner sockerärter och ananas.

7. Servera med nykokt ris.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D