Halstrad kummel

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Drösa fisken, dvs klappa in den med grovt salt.
Låt den ligga svalt i 1?1 ½ tim, beroende på tjocklek.
Skölj av saltet och dela filén i fyra bitar.

Stek baconet knaprigt i en panna.
Lyft upp tärningarna och låt rinna av på papper.

Fräs schalottenlökarna runt om i baconfettet.
Ansa champinjonerna och fräs dem också.
Strimla tomaterna och låt dem bli varma.
Klipp ner lite timjan.
Smaka av.
Lägg på ett lock och puttra tills löken är mjuk.

Ansa rotsellerin och skiva den tunt.
Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten.
Låt rinna av.

Stek fisken i smör, först med skinnsidan ner.
Smaksätt med salt och peppar.
Håll varmt.

Fräs mjölet i smöret till såsen i samma stekpanna som du stekte fisken i.
Vispa ner buljongen och sjud tills skyn tjocknar.
Sila och smaka av med salt och peppar.

Vill du ha en fylligare sås, tillsätt lite grädde.
Servera fisken med grönsaker och sky.
Dekorera med timjan eller annat örtgrönt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.