Marängtårta med moccakräm

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Bottnar:
Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitorna till skum.

Blanda socker, kakao och maizena, tillsätt lite i taget i äggviteskummet och fortsätt vispa till en tjock maräng.

Rita upp tre rundlar, cirka 24 cm i diam, på två?tre bakplåtspapper.

Bred ut smeten i rundlarna.
Strö över kokos.

Grädda i nedre delen av ugnen ca. 1 1/4 tim, tills marängen lossnar lätt från papperet.
Låt kallna.

Moccakräm:
Stöt kaffepulvret fint i en mortel.

Vispa grädden, tillsätt kaffepulver och socker mot slutet.

Servering:
Fördela krämen på bottnarna.

Lägg ihop dem till en tårta eller servera som tre tårtor.

Garnera med chokladplattor eller chokladkaffebönor.

Tårtan kan frysas och bara halvtinas till serveringen, så behåller bottnarna sin frasighet.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.