Älgburgare med hamburgerbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Burgare:
Lägg älgfärsen i en bunke och tillsätt salt och peppar.
Blanda worcestershiresåsen och arbeta ihop till en smidig färs.

Forma färsen till burgare med händerna.
Pressa hårt så att de håller samman under grillningen/ stekningen.

Gnid in burgarna med lite olja strax innan du lägger dem på grillen/i pannan.
Grilla dem i 2-3 min. på varje sida.
De får gärna vara lite rosa inuti om ni gillar det.

Lägg biffarna i hembakade hamburgerbröd och fyll dem med ost, tomater, lök, saltgurka och sallad.
Bred på senap och eventuellt ketchup.
Servera med coleslaw.

Hamburgerbröd:
Finfördela jästen i en bunke.
Lös upp den i vattnet och tillsätt saltet och mjölet.
Arbeta degen i några minuter tills den har satt sig.
Degen ska vara kladdig.
Låt jäsa under bakduk i 2 tim.

Sätt ugnen på 250 grader.

Dela degen och forma den till lagom stora bullar (knåda inte).
Lägg bullarna på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 10-15 min.

Pensla med vatten och grädda sedan bröden i 5 min.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader (öppna ugnsluckan för att få ner värmen snabbt) och grädda bröden ytterligare i ca. 15 min.
Låt dem svalna på galler utan bakduk.

Coleslaw:
Blanda ingredienserna i en skål.
Rör om väl.

Låt coleslawen stå i kylen en stund innan den ska ätas så att smakerna blandas ordentligt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.