Torskrygg med broccoli och smörsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Smörsås:
Hacka schalottenlök, vitlök och persilja.
Fräs i en kastrull, häll i vitt vin och vinäger.
Låt reducera ner till 1 dl.
Ta fram en till kastrull och sila bort löken och persiljan.
Värm det reducerade vinet på låg/medelvärme (får inte börja koka), klicka i smöret och vipsa kraftigt tills allt smör har smält.

Lägg torskryggen i en ugnsform, salta och peppra och klicka på en smörklick på varje fiskbit.
Sätt in i ugnen på 125 grader till temperaturen kommit upp i 52 grader, ta ut fisken och låter den vila några minuter.

Toppa med hackad persilja, pressad citron, riven pepparrot och knaperstekt bacon.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.