Älgbiff med lökbrynta kantareller och viltgräddsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 100 min

Ingredienser

Tillagning

Stöt enbären och hacka timjan.
Gnid köttet med blandningen och ställ svalt en timme.

Koka upp vatten, grädde, stötta enbär och fond.
Red majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen minst 5 min.
Sila före servering.

Bryn bitar av svamp tillsammans med grovt hackad gul lök och strimlad bacon i smör.
Salta och peppra lätt.
Torka av och stek biffarna ett par minuter per sida i lika delar smör och rapsolja.
Salta och peppra efter vändning.

Lägg upp biffarna med sås under och svampgarnityr över.
Stekt potatis och blandade blad smakar gott till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.