Chokladtårta till påsk

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Påsk

Ingredienser

Tillagning

Ca. 15-20 st.

Kläm fast ett bakplåtspapper om botten till en form med löstagbar kant.
Sätt ugnen på 200 °C.

Smält matfett och choklad var för sig.
Låt svalna.

Vispa ägg och rörsocker pösigt.
Tillsätt mjöl, sirap och vaniljsocker och därefter den avsvalnade chokladen och matfettet.
Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen i ca. 15 min,
Kakan skall ha stelnat.
Låt svalna.

Stöt saffranet och låt det koka upp med grädden.
Hacka chokladen och låt den smälta i grädden.
Häll smeten över kakan.
Låt stelna i kylskåp.

Lossa kakan försiktigt från formen och ställ den på ett tårtfat vid serveringen.
Garnera med påskgodis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.