Torsk a la Nantua

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Fräs hackad gul lök och kräftstjärtar i en kastrull med rapsolja, timjan och smulad fiskbuljongtärning.
Späd med grädde, vatten och vinäger samt rör ned tomatpuré och dillfrö.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 min.
Salta, peppra och rör ned en matsked smör.
Sila såsen.

Lös 1 msk salt i 6 dl vatten.
Låt fisken dra i vätskan i knappt 10 min.
Saltlagen gör fisken fast och välsmakande. Ta upp och sjud den 3 min i vatten smaksatt med fiskbuljong.

Låt fisken rinna av på hushållspapper innan den läggs upp och bjuds med sås, kokt potatis, lättkokta broccolibuketter och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.