Jordgubbstårta med olika lager

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Värm ugnen till 175 grader.

Tärna jordgubbarna fint och lägg i en liten skål, ställ åt sidan.
I en stor skål blanda socker och smör med en handmixer på medellång hastighet tills det blivit fluffigt, ca. 3 min eller så.
Växla till låg hastighet och lägga äggvitorna två i taget tills allt blandats och fortsätt med jordgubbsextrakt.

I en medelstor skål, sålla allrengöringsmedel mjöl, cake mjöl, bakpulver och salt.
Obs! Du kan även vispa hela mjölblandningen väl.
Använd en matsked av mjölblandningen och blanda med tärnade jordgubbar, som avsatts.

Alternativt lägga till och blanda i mjölblandningen och kärnmjölk till den våta blandningen enligt följande:
1/3 av mjölblandningen,
hälften av kärnmjölk,
1/3 mjölblandning,
(stoppa och skrapa ner skålen med en spatel),
den återstående hälften av kärnmjölk och följa med den återstående mjölblandningen.
Med hjälp av en spatel, vika jordgubbarna i kaksmeten.
Skrapa ner skålen att se alla smeten är väl blandad.

Smör och mjöl samtliga nio tums tårta kastruller och ställ åt sidan.
Mät upp 5 dl smet för det första lagret och placera i en liten skål.
Droppa 2 droppar röd karamellfärg i smeten tills färgen av smeten helt förändrats.
Häll smeten i en av de förberedda kaka kastruller.
Upprepa med varje skikt med hjälp av den rekommenderade mängden karamellfärg: Lager 1 = 2 droppar,
Lager 2 = 6 droppar,
Lager 3 = 20 droppar,
Lager 4 = 1 tesked.

Placera kakan kastruller i mitten av ugnen och grädda i 350 grader i ca. 25 min eller tills en tandpetare infogas och kommer ut ren.
(Obs! Om du bara har 3 kaka kokkärl, baka av de första 3 lager, låt dem svalna i pannor i ca. 5-10 min och sedan vända bort lagren på en kylande rack.
Ta en av kastruller, diska, torka torr, smöra och mjöla det för den 4:e lagret.)
När alla skikten bakas låta dem svalna i pannor för ca. 5-8 min, sedan vända kakan lager på kylning rack så att de kan svalna helt.
Gör glasyr medan skikten kylning.

Vit choklad Frosting:
Smält den vita chokladen i en dubbel panna.
När smält, låt den svalna i ca. 10 min.
Kombinera och blanda cream cheese och smör på medelhastighet.
Blanda i vaniljsocker och vit choklad.
Slutligen, blanda i strösocker en kopp i taget tills den är helt blandad.

När lagren är helt cool, bygga kakan.
Placera 2 tsk glasyr i mitten av kakplattan.
Centrera och placera den mörkaste lagret ner först och toppa med 1 dl glasyr.
(Obs. Det finns tillräckligt med glasyr i receptet för att lägga till ytterligare två till tre matskedar av glasyr per lager om så önskas)
Sprid ut jämnt med en spatel.
Upprepa denna process att se färgerna från mörkast till lättaste, nedifrån.
Nästa, sprida ett mycket tunt lager av glasyr, som kallas en crumb coat, över hela kakan.
(OBS: Det kommer inte att se perfekt.
Den tätar i smulor på kakan så det yttre lagret av glasyr går på smidigt.)
Placera kakan i kylskåpet i 10-15 min att ställa in smula pälsen.
När det är inställt, sprida ett jämnt lager glasyr över hela kakan.
Tillåt frosting för att ställa om vid rumstemperatur under ca. 20 min före skärning.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.