Gös med hummersås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Rulla ihop fiskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt.
Lägg rullarna tätt i en kastrull och slå på vatten så det precis täcker.
Smula över en halv fiskbuljongtärning och en nypa salt.
Sjud 3 min under lock och låt den dra lika länge i vätskan utan värme.

Fräs hackad lök, morot och tomatpuré med smör i kastrull.
Tillsätt hummerfond, en halv fiskbuljongtärning, grädde, vatten och vitvinsvinäger.
Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten.
Sjud såsen 5 min, sila, salta och peppra.

Lägg upp fisken och slå silad sås över.
Bjud med kokt potatis, varm grönsak och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.