Ankbröst med dillbakad savojkål

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Dra fettkappan av ankbrösten.
Rulla in brösten i plastfilm och baka i 75° grader varm ugn till en innertemperatur på 46°.
Ta ur brösten ur plastfilmen och bryn runtom, låt gå färdigt i ugn på 75° till en innertemperatur på 56°.

Tärna fettkappan fint och stek den knaprig med lite olja i stekpanna, blanda det knapriga fettet med flingsalt och lite malda enbär.

Savojkål:
Koka upp äppeljuice, dillfrön, dillkvistar och salt.
Lägg savojkålen i vakuumpåse och häll i äppellagen.
Slut påsen i vacmaskin och koka kålen i 100-gradig ånga i 30 min.
Ställ i hård press i kyl och låt bli helt kall.
Har man inte vacmaskin kan savojkålen tillagas i tätt försluten påse runt savojkålen för att sedan läggas i press när den kallnar.

Kroppkaka:
Koka potatisen.
Pressa potatisen och blanda med äggulor, potatismjöl och citronskal.
Stek kantarellerna och löken.
Rulla fina kroppkakor och fyll med kantarellerna, sjud i saltat vatten.

Pumpa:
Koka pumpan i apelsinjuice, chili och ingefära.
Sila bort vätskan och mixa slät med crème fraiche.
Passera och smaka av med salt, flytande honung och peppar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.