Hallonsylt med stjärnanis och mörk choklad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda hallon, bägge sockersorterna, citronsaft och stjärnanis i en stor gryta.
Ta gärna med citronkärnorna, de bidrar med lite extra pektin och kan fiskas upp senare.

Koka upp under omrörning och låt koka på medelhög värme.
Rör om då och då, skumma av regelbundet.

Efter ca. 30 min (tiden varierar kraftigt med bl a storleken på grytan) är det dags att göra ett marmeladprov:
Klicka upp en tesked av marmeladen på en kyld tallrik och dra med skedskaftet genom klicken.
Om rännan efter skeden inte fylls ut direkt är marmeladen färdig för en lösare sylt.
Vill man ha en mer marmeladliknande konsistens bör rännan inte fyllas ut på ca. 10 sek.

Tillsätt chokladen och koka någon minut under omrörning, tills chokladen smält helt.
Häll upp på väl rengjorda burkar - sterilisera burkarna genom att ställa in dem i ugnen, sätta värmen på 125 grader och låta dem stå inne ca. 10 min efter att ugnen nått rätt temperatur.

Fyll burkarna hela vägen upp, sätt på locket och vänd dem upp och ner.
Då bildas vakuum och sylten håller längre.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.