Smörgåstårta 01

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Vispa grädden hårt.
Tillsätt majonäsen och rör om.
Låt en del av gräddblandningen användas till garneringen av smörgåstårtan så ställ det åt sidan, lagom mycket för att täcka smörgåstårtan i ett tunt lager.

Koka äggen till de blir hårdkokta, lägg i kallt vatten och skala äggen när de svalnat.

Hacka ägg, purjolök, räkor och kräftstjärtar smått.
Blanda ner i gräddblandningen.
Häll på frusen dill efter tycke och smak.
Rör om.

Krydda med citronpeppar, salt och peppar.

Lägg ut en helmåne polarbröd på ett underlägg.
Bred över blandningen, lägg på en till halvmåne, bred på blandningen.
Fortsätt så till blandningen är slut och avsluta med en helmåne som du till sist använder gräddmajonäsen du ställt undan till att bre ett tunt lager med.

Garnera med valfria tillbehör.

Om du gör smörgåstårtan en dag i förväg (nästan att rekommendera då den blir godare och saftigare när den fått stått till sig) så sparar du gräddmajonäs och all garnering till serveringsdagen så smörgåstårtan ser nygjord ut.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.