Vetebullar på två nya sätt

  • Portioner:
  • Cirka tid: 80 min

Vetebullar kan man ju förändra och förnya hela tiden. Här kommer två nya sätt.

Ingredienser

Tillagning

250 grader, 8-10 minuter, mitten av ugnen.

Vetedegen:
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret och häll ner mjölken. Värm till fingervarmt.
3. Häll lite av vätskan på jästen och lös upp den.
4. Häll ner socker, salt och kardemumma och 3 dl av mjölet.
5. Blanda runt.
6. Häll över resten av vätskan och fyll på med mjöl tills du fått en smidig deg (Det kan behövas något mer än vad som anges bland ingredienserna). Degen ska inte vara torr.
7. Knåda degen 7-10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
8. Låt jäsa 40 minuter.
9. Dela den i två delar.

Fyllningar:
1. Blanda ihop smör och respektive kryddval i separata bunkar.

Färdigställande:
Gör så här:
1. Bred ut fyllning 1 på den första utkavlade degen.
2. Bred ut fyllning 2 på den andra utkavlade degen.
3. Rulla ihop som vanliga kanelbullar och dela i bitar som du lägger i bullformar på en plåt.
4. Låt jäsa 30 minuter.
5. Starta ugnen på 250 grader.
6. Pensla med uppvispat ägg och häll på pärlsocker.
7. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

Du gillar kanske också

Receptet av PetraRosenberg Antal recept: 12 st

30+ boende i nordöstra Skåne