Tomatsoppa med frikadeller

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Kärna ur, snitta och lägg tomaterna i kokande vatten max 30 sek.
Ta ut dem och dra av skalen.
Hacka dem grovt.

Hacka och fräs löken mjuk i olja eller smör i en kastrull.
Lägg i örtkryddorna som får fräsa med en stund.
Så gör spanjorerna, det blir jättegott, smaken kommer fram mer då.
Häll i vinet så att det fräser till i grytan, i med tomater, vatten, buljongtärningar, hackad vitlök, socker och lagerblad.
Låt soppan koka sakta i 20-30 min.
Fiska upp lagerbladet, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
Tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 min.
Ta några tag med pepparkvarnen och klipp gärna i rejält med färsk basilika innan soppan serveras.
Smula dessutom i mer torkade örtkryddor om du tycker att det behövs.

Arbeta samman kalvfärs, ägg, salt och vitpeppar.
Forma köttbullar som sjuds till frikadeller i saltat vatten ca. 6 min.

Koka risoni.
Fördela soppan och lägg försiktigt ned frikadeller.
Strö över risoni och färsk oregano.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.