Kräftstjärtar med vitlökssås och bulgur

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Koka bulgurgrynen.
De läggs i kokande vatten, eller som här grönsaksbuljong, och får sjuda ca. 12 min under lock.
Ta bort kastrullen från värmen och låt grynen svälla under lock i ytterligare några minuter.

Fräs samman smör och vetemjöl i kastrull.
Späd med vatten och grädde.
Tillsätt en tärning grönsaksbuljong, en eller två pressade vitlöksklyftor samt finhackad timjan.
Sjud såsen fem minuter på svag värme.

Lägg upp bulgurgrynen i portionsskålar.
Ringla över vitlökssås och toppa med avrunna kräftstjärtar och körsbärstomater.
Lägg upp i portionsskål eller kopp.
Garnera med timjan och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.