Svartrotsgratäng

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

En god, uppskattad och annorlunda gratäng. Passar bra på julbordet.

Ingredienser

Tillagning

Fyll en stor skål med ca 2,5 L kallt vatten och pressa i citronen. Skala svartrötterna och skär tunna slantar. Lägg dem i citron vattnet. När du hanterar svatrötterna tänk på att de missfärgar fingrarna, så använd handskar om du vill undvika det. Strimla löken. Plocka upp svartrötterna och lägg dem tillsammans med löken i en stor kastrull med lätt saltat vatten och koka i ca 5 minuter. Häll av vattnet och blanda lök och svartrötter med den rivna osten, salt och vitpeppar. Sprid ut i en smord ugnsfast form. Blanda creme fraiche och mjölk och häll över, lägg lite riven ost ovan på. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 35 minuter.

Det är bra att ha på sig handskar när man rengör svartroten för en är rätt kletig och man kan bli missfärgad på händerna.

En god, uppskattad och annorlunda gratäng.
Passar bra på julbordet.

Du gillar kanske också

Receptet av Phi Antal recept: 3 st