Limeonad med honung & granatäpple

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Blir 1 1/2 liter.

Ingredienser

Tillagning

Se till att limefrukterna håller rumstemp och rulla dem sedan hårt med handflatan mot köksbänken.
Nu är de färdiga att pressas.
Blanda limesaften med honungen i en stor tillbringare.
Späd med kolsyrat vatten efter smak och tillsätt is.

Rulla granatäpplens hårt mot köksbänken,
Gör sedan ett tryss med en vass kniv nära toppen.
Lägg dem i en stor skål och pressa ut den rubinröda saften med knytnäven.
Tillsätt långsamt saften till limeonaden.

Tips:
Om du har tid att förbereda en dag i förväg, pressa saften ur granatäpplena, häll den i en osålda med 5 hål - fyll upp med vatten - och frys in.
Tillsätt iskuberna till limeonaden precis före servering.
Väldigt glammigt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.