Fläskfilé i hönsbuljuong

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

En perfekt sommarrätt som kan göras lite i förväg om man vill bjuda in folk på kvällen och det inte är så petigt med tiden.

Ingredienser

Tillagning

Koka upp buljongen med örter, soja och balsamvinäger och lägg i fläskfilérnà i en bred gryta (gärna en gjutjärns) med lock. Koka i en kvart på låg värme och vänd köttet efter halva tiden. Ta av grytan från värmen och låt köttet ligga kvar och svalna i ytterligare en kvart.

Skiva köttet tunt och lägg upp snyggt på ett serveringsfat. Klyfta cocktailtomaterna (gärna olikfärgade) och sprid ut över köttet. Garnera med skivad salladslök(röd) och strö över en näve färska örter samt ringla rödvinsskyn över och voila du har en perfekt sommarrätt att bjuda på.

Servera tillsammans med en schyst sallad och grönsaksbuljongkokt nypotatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Barakock Antal recept: 33 st

Glad amatörkock som älskar att laga och äta god mat!