Minihamburgare

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Små och barnsligt goda minihamburgare.

Ingredienser

Tillagning

Hamburgerbröd (ca 30 st):
1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37º och häll över. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet.
2. Arbeta till en deg som släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två bitar och rulla ut läng-der. Dela varje längd i 15 bitar och rulla små bullar.
4. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lätt med handen och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
5. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i 250 grader i ca 6-7 minuter. Låt svalna.

Hamburgare:
1. Blanda färsen med salt, peppar, grillsås och äggula. Forma små biffar och stek i en stekpanna med smör, ett par minuter per sida.
2. Lägg ihop bröd och biffar med sallad, tomat, lök och dressing.

Du gillar kanske också

Receptet av macha Antal recept: 30 st