Nötrevben

  • Portioner:
  • Cirka tid: 240 min

Tillagas low'n'slow.

Ingredienser

Tillagning

Förbered revbenen genom att trimma bort ev. stora klumpar av vaxartat fett och dra bort den sega, pappersliknande sikverhonnan på baksidan.
Alla revben har inte en sådan så få inte panik om du inte hittar.
Strö över rubben och låt sedan köttet stå framme 1 tim så att det blir rumstempererat.

Gör i ordning din grill för indirekt grillning.
När värmen ligger stadigt någonstans mellan 110 och 120 grader slänger du på ett par nävar rökspån och låter sedan revbenen rökgrilla med bensidan neråt.

Fyll en blomspruta med kall öl.
Spruta lite i munnen på dig själv och stå sedan redo att spraya revbenen om de börjar se torra ut - kom ihåg att inte kolla för ofta så att värmen försvinner.
När revbenen har en innertemp på ung. 65 grader och fått vacker mörk färg är det dags att slå in dem.
Tuffa Texasbor använder vaxat slaktarpapper - men vill du vara säkrare på saftigare resultat, och om gästerna kommer snart, använd aluminiumfolie som skyndar på processen.

Låt stå tills innertemp är mellan 82 och 87 grader.
Ta ut, låt vila 1/2 timme innan ni packar upp paketet, delar på ribsen och börjar gnaga.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.