Chokladkyssar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

20 st bakelser

1. Ta fram tre ugnsplåtar och klä med bakplåtspapper.

Blanda smör och socker till en ljus ochluftig konsistens.
Tillsätt äggula, mjöl och mandel.
Vispa tills allt är väl blandat.
Svep in degen i plastfolie och låt vila i ca 1,5 - 2 tim.

Sätt ugnen på 160 grader.
Ta fram degen, dela den i 40 bitar, och rulla dem till bollar.
Fördela dem sedan på plåtarna med gott utrymme mellan varje boll.

Grädda tills kakorna är guldgula, ca. 20 - 25 min.
Fös sedan varsamt över bakplåtspappret, med kakorna, på ett galler och låt kakorna svalna.

Smält chokladen i vattenbad.
Avlägsna baplåtspappret från kakorna och bred smält choklad på den platta sidan av varje kaka.

Lägg ihop kakorna två och två.
Placera dem därefter på bakplåtspappret och låt chokladen stelna så att kakhalvorna fastnar på varandra.

Glasyr:
Smält chokladen, tillsätt konjak.
Doppa en halva av varje bakelse i glasyren.
Låt stelna på bakåplåtspappret.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.