Köttfärssås med gratinerad mos

  • Portioner:
  • Cirka tid: 50 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och koka potatisarna mjuka.
Slå av vattnet och mosa noga.
Tillsätt ägg och olja.
Smaka av med salt och peppar.
Låt moset svalna.

Skala och hacka den gula löken.
Fräs lök, köttfärs och pressad vitlök i lika delar smör och rapsolja i en kastrull.
När köttfärsen blivit grynig tillsätts tomatsås, vin eller vatten, fond och örtkryddor.
Lät köttfärsröran koka samman utan lock i 10 min.
Salta och peppra.

Spritsa eller klicka ut moset längs kanten på ett ugnsfast fat, alternativt ugnsfasta portionstallrikar.
Rosta moset i 225 graders ugn tills det fått färg.
Fördela köttfärsröran vid sidan och toppa med färskriven parmesan.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.